Τι είναι το WHOIS

Το WHOIS αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για ένα domain. Κάνοντας αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε στοιχεία όπως διαθεσιμότητα domain, λήξη domain, κάτοχο domain, στοιχεία επικοινωνίας του κατόχου, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση email και άλλα.

Πώς δουλεύει

Κάθε φορά που κάποιος καταχωρεί ένα domain, υποβάλλει τα προσωπικά του στοιχεία στην Εταιρεία Διαδικτύου για Εκχωρημένα Ονόματα και Αριθμούς (ICANN). Είναι κάτι αντίστοιχο με την καταχώρηση του σπιτιού σας στα μητρώα της πολεοδομίας.

WHOIS Lookup and Privacy FAQs

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το WHOIS Lookup και την Ιδιωτικότητα

Η βάση δεδομένων WHOIS περιέχει όλα τα εγγεγραμμένα domain του διαδικτύου. Μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση WHOIS για να βρείτε πληροφορίες που σχετίζονται με ένα domain, όπως ημερομηνία εγγραφής, ημερομηνία λήξης, domain ID, όνομα καταχωρητή, πληροφορίες επικοινωνίας, όνομα server και άλλα. Η βάση δεδομένων WHOIS είναι διαθέσιμη στο κοινό, ενώ ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες ενός καταχωρημένου domain. Η βάση δεδομένων τηρείται από τη Διεθνή Εταιρεία Εκχωρημένων Ονομάτων και Αριθμών (ICANN) και ενημερώνεται τακτικά. Αν δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να εγγραφείτε στην ICANN.

Με την καταχώρηση ενός domain name, πρέπει να δώσετε προσωπικά στοιχεία, όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και email. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του WHOIS και ο καθένας μπορεί να τις βρει χρησιμοποιώντας την αναζήτηση WHOIS.

Η Ιδιωτικότητα WHOIS είναι μια υπηρεσία που προσφέρει η Hostinger για την προστασία του απορρήτου των ιδιοκτητών των domains. Αφού την αποκτήσετε, τα προσωπικά σας στοιχεία καλύπτονται ή αντικαθίστανται με πληροφορίες ενός proxy server.

Η αναζήτηση WHOIS είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά πληκτρολογήστε το όνομα του domain ή τη διεύθυνση IP στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε «Αναζήτηση». Το εργαλείο μας θα ψάξει στη βάση δεδομένων του WHOIS και θα εμφανίσει όλες τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καταχώρησης domain name μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για σκοπούς μάρκετινγκ ή spam, καθώς απαγορεύεται από την ICANN.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ICANN, είστε υποχρεωμένοι να ενημερώνετε τις πληροφορίες WHOIS. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρέχετε τις σωστές πληροφορίες επικοινωνίας, ώστε να λαμβάνετε αλληλογραφία από τον πάροχό σας.

Μπορείτε να ενημερώσετε εύκολα τις πληροφορίες WHOIS χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου της Hostinger. Χρειάζονται μόνο μερικά βήματα, ενώ, αν θέλετε, μπορείτε να τις ενημερώσετε όλες ταυτόχρονα. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στη Hostinger και στη συνέχεια να ενημερώσετε τις πληροφορίες WHOIS, μέσω του πίνακα ελέγχου.

Θυμάστε την Ιδιωτικότητα WHOIS; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες καταχωρίσεις στην αναζήτηση WHOIS είναι κρυμμένες. Οι καταχωρητές των domain έχουν υποβάλει αίτηση για την προστασία προσωπικών δεδομένων WHOIS, επομένως ο πάροχος των domain έχει αποκρύψει τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Ορισμένες πληροφορίες μπορούν επίσης να αποκρύπτονται από παρόχους domain, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου, όπως το GDPR.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ιδιωτικότητα WHOIS για να αποκρύψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στη βάση δεδομένων του WHOIS. Αν κάποιος πραγματοποιήσει αναζήτηση για το domain σας, τότε δε θα μπορέσει να δει τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Για να κρύψετε τις πληροφορίες WHOIS συνδεθείτε στη Hostinger και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην περιοχή μελών. Κάντε κλικ στο Domains που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε ένα από τα κουμπιά παραγγελίας. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα πληρωμής, όπου μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής για να χρησιμοποιήσετε την Ιδιωτικότητα WHOIS.

Μην ξεχνάτε ότι ορισμένες υπηρεσίες WHOIS χρειάζονται χρόνο, ώστε να επεξεργαστούν τις αλλαγές. Έτσι κάποιος μπορεί να δει τα στοιχεία σας πριν γίνουν κρυφά.